Om klubben

 

Holstebro Billard Klubben's historie


Den 26. februar 1964 blev der holdt et orienterende møde på højskolehjemmet i Holstebro, for at udarbejde love, vedtægter m.m. for Holstebro billard Klub. Allerede fra første dag var der 31 medlemmer.

Klubbens lokaler var dengang i baglokalerne på Møllers Kro. Klubben havde dengang et helmatch bord og et kvartmatch bord. Klubbens første generalforsamling blev afholdt 25. april 1964. En af de første traditioner der blev startet i HBK var Bymesterskabet i keglebillard. Det blev afviklet første gang i 1965, med Nils E. Tange som Bymester.

Bymesterskabet afvikles stadig i dag, men nu kaldes det Klubmesterskab. Alle kunne deltage i bymesterskabet, det var åbent for alle borgere i Holstebro by og der blev hvert år annoceret i aviser m.m. Det største antal kampe, der er spillet til et bymesterskab er 86 kampe i 1983.

De fleste finaledyster har stået mellem Kim Hald og Jimmy Lauridsen, som er de to personer, der har vundet flest by- og klubmesterskabet i klubbens historie. I dag afvikles klubmesterskabet kun internt i klubben.

Den 4. oktober 1969 blev klubbens nye lokaler indviet, man havde fundet de idelle lokaler på Sct. Pouls Plads i Danmarksgade. Lokalerne havde klubbens medlemmer selv sat i stand. Klubben havde nu fået plads til hele 3 helmatch borde. Dengang var det et af de fineste billardklubber i landet.

Klubben havde i anledning af indvielsen, fået en revanchematch i stand, mellem den daværende Danmarksmester i keglebillard og nr. 2 ved DM: Søren Søgaard, Vejle & Kaj Foldager, København

Søren Søgaard, Kaj Foldager og Jørgen Koch, den tids store mestre, spillede ofte revanchekampe og opvisningskampe i HBK i 60'erne og 70'erne.